radedoub

Om jag fick önska..

image569

Då skulle jag välja den här klänningen. Helt underbar! Stilren men ändå lite söt. Jag skulle bära den med ett par svarta ballerinas i stil med de på bilden från La Redoute. Klänningen hittar du
hos Nelly för 599:-

Bilder: Nelly, H&M, La Redoute

Fudgekakor och örngott

99363-567Här är det jag fyndade på Hemtex idag! Två örngott och en liten ljuslykta. Båda med lite japaninspirerat mönster med små söta blommor. Det var 40% i hela butiken, så man var ju "tvungen" att passa på ;)

Nu har vi ätit pizza å kollat på film -
Boog och Elliot. Så skön. Aston Kutcher gör Elliot's (hjortens) röst. Och han gör det verkligen bra! Kan verkligen rekommendera den.

Här kommer också som utlovat receptet på den underbara Fudgekakan:

image551

Smet
200 gr smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fudge
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gr choklad
100 gr smör (obs! skall i sist, när den kokat!)

Gör så här:
Smält smör i en kastrull. Rör ihop med socker och ägg i en skål. Rör ned resten av ingredienserna. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Ungefär 2-3 cm tjockt. Grädda i 175 grader ca 15 min. När du tagit ut den vänd den och lägg med ovansidan uppåt på ett nytt bakplåtspapper.

Nu kan du koka ihop allt utom smör i fudgesmeten. Låt koka under omrörning 15-20 min. Det skall bli tjockt! Sen när det kokat klart så rör man ner smöret. Bred sedan på kakan och ställ in i kyl eller frys. Klarttt!

Skall ta bilder på den nästa gång jag gör den ;) Missade det den här gången. Men de som jag bjöd älskade den och många sa att det var den godaste chokladkaka de ätit. Min syster ville dock bara äta fudgen... men det gjorde inget för hennes lilla dotter vile bara ha kakan, så det gick ju på ett ut ;)

Grattis att du orkat läsa ända ner hit ;) Nattinatt!

Bild: Privat

Hallon och mjölk - festklänning

99363-566

Den här härliga
festklänningen hittade jag hos Nelly. Åh, precis min stil och färg! Kombinationen av vitt och ceriserött känns som hallon och mjölk ihop ;)

Klänning, Nelly 499:-
Kavaj, H&M 249:-
Armband, TopShop
Pumps, Scorett 699:-



Jaha, nu skall jag ut och plantera några liljor i en kruka så det ser fiiint och välkomnande ut när man kommer in på gången. Hihi. Sen så blir det matlagning: egen pizza och sallad! Och så skall jag ta nåt kort på lite saker som jag fyndade på Hemtex. Kanske inte låter vidare spännande ;)  men det är det. Faktiskt. Och så skall jag dela med mig av fudgekakereceptet! *smask*

Bilder: Nelly, H&M, TopShop, Scorett

Vill ha!

99363-565Den här hittade jag hos Mangooutlet. Finns även i blått och rosa. Skulle passa fint som en liten kofta över klänningar och annat. VILL HA! 9,95 euro = ca 94 kronor alltså. Synd att frakten ligger på 70 spänn. Någon som vill dela ;) ?

Tips: de har även annat nu till extra bra priser, rea på rea liksom. En hel del vita kläder tror jag mig sett, så det kan ju passa dem som letar efter något till studenten eller så :)

Bild:
Mangooutlet

Suktar du efter guldskor?

99363-564
Har du alltid suktat efter ett par guldsandaletter men aldrig fått tummen ur och köpt ett par? Here's your chance! Såg att
Have2Have säljer dessa sandaletter för bara 198:- just nu. Riktigt fina är de, och dessutom lagom klackhöjd.

Idag är min lediga dag. Här skall pillas och fixas. Kanske kommer en av mina systrar och lilla mamma på besök :) Så nu får väl jag snygga till här tills de kommer. Dessutom skall jag baka världens godaste kaka: fudgekaka. Bilder och recept kommer senare! So long.

Bild: Have2Have

Prov och shopping

Först av allt: jag klarade det sista provet! Det innebär för er som inte har en aning om vad jag snackar om att jag numera kan titulera mig hälsorådgivare! Jag har läst tre tjocka hemska pärmar med näringsfysiologi, varu- och branschkännedom och egenvård. Allt som behövs (och en hel del onödigt) för att kunna jobba i en hälsobutik. Känns bra att kunna sticka det under näsan på alla elaka små tanter som kommer in och tar en kort titt på mig och sedan säger: "Har du ingen utav de äldre här? Jag skulle vilja tala med någon av dem". Nu är det slut med det. Så det så! ;)


Här kommer också en uppdatering på den senaste shoppingen...



♥ Äpplegrönt nagellack från Cubus
♥ Marinblåa sailorinspirerade korta byxor från H&M (älskar de små knapparna)
♥ Härligt cerise linne från H&M
♥ Ny duoögonskugga i vårfärger från Isadora
♥ Små söta hårspännen från H&M

Hihi känner mig fortfarande lite dizzy av linoljan som vi kletade med på altanen. Jag var riktigt snurrig där ett tag ;)

Nattinatt!

Bilder: Privat

Operation

Operation olja-in-altanen-så-att-man-kan-sitta-på-den-nu-på-våren skall precis börja. Det får bli dagens träningspass istället för att åka och träna. En liten promenix kanske man får till också så här på kvällskanten ;)

Återkommer senare med uppdatering på senaste shoppingen!

3 koftor under 300:-

99363-557
Satt och funderade över om inte La Redoute hade tagit in lite nytt förutom det som är i katalogen. Så nyfikna lilla jag var tvungen att kolla efter. Och mycket riktigt! En hel del fina saker. Bl.a. dessa fina koftor, alla under 300 kronor. Passar bra som vår och sommarkoftor.

Kofta med
pingvinärm (favoriten) 289:-
Kortärmade med fickor fram 269:-
3/4-ärmade med knyt 289:-

Såg dessutom att de hade fått in en trenchcoat till ett mycket överkomligt pris ;)

Nu får ni ha en riktigt underbar dag allesammans! Njut av solen medan det varar *olyckskorp* Hehe.

Bilder: La Redoute

Shopellibop

Imorgon tänkte jag visa lite småshopping som jag gjort. Idag köpte jag i all hast en blus som jag tittat på tidigare på Lindex. Men kom på när jag hade provat och kollat hemma att den var för blackig i färgerna. Alldeles för mycket urtvättad pastell över det hela. Tack och lov för öppet köp! :)

Funderar på att utnyttja erbjudandet som jag fick i lådan idag från H&M: 20% rabatt på alla byxor + att jag fick en bonuscheck på 50 spänn. Har hittat ett par ursnygga byxor som skulle sitta fint. Har ju bara mina jeans nu... Aja, det lär ni märka imorgonkväll - om jag utnyttjat erb. alltså ;)

Nattinatti!

Ap-bra!

99363-556


Onödigt men ack så gulligt dagens fynd...

Med tanke på att man känner vårens ljumma vindar blåsa och nu får lite mer lust att fixa sina naglar i klara fina färger så kan ju en sån här sak kanske passa. Hihi. En apa som blåser så att det blir torrt - vem behöver inte det? ;) Du hittar den
här hos Asos för dryga 74 kronor.

Nu skall jag vidare, men ikväll skall jag ta mig tid att svara på era söta kommentarer och läsa era bloggar ;) Har varit riktigt usel på det på det senaste! Todiloo.

Bild: Asos

Give me a reason...

99363-555
Ge mig en bra anledning till varför jag inte skulle vilja ha de här skorna? U-n-d-e-r-b-a-r-a! *snyft*

Vilket härligt väder det varit idag. Man blir så lycklig när solen tittar fram! Hoppas att det håller i sig ända till sommaren. Yeah right... Men man kan ju alltid önska ;)

Bild:
Have2Have

Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini

Här är min nya bikini! Har plockat ihop den alldeles själv ;) Överdelen är från Lindex och är brun med kanter i grönaktigt med turkos tråd. Underdelen köpte jag på Cubus. Det är inte exakt samma nyans, men det är helt ok ändå. Jag gillar dragskon på sidan av trosan. Sammanlagt gick det på 248 kronor. Den tar vi, sa polisen. ;)

Bild: Privat


Här kommer även lite inspiration inför den stundande badsäsongen. Har valt ut några favoriter...

image554


Prickig marin/röd bikinbh 179:- Ellos
Hispters med randigt bälte 99:- Ellos
Baddräkt 249:- Josefssons
Svarta bikinibyxor m volang 149:- Asos
Svart halterneck bh 98:- H&M
Randiga hipsters 99:- Ellos
Bikinitopp 169:- Ellos
Blåprickiga bikinin (i mitten) 749:- Nelly
Rosaprickig halterneckbikini (byxa ingår) 249:- Josefssons
Gul triangelbikini 79,50:- H&M
Gul trosa med knyt i sidorna 79,50:- H&M

Bilder: Ellos, Josefssons, Asos, H&M, Nelly

Summering av dagen

Köpt: Kyl/frys, grymmaste spisen med varmluft, skärmar till altanen så att nyfikna grannar inte kan titta in, nytt golv till sovrummet.
Ätit: Enchiladas med sallad!
Nu: Sitter å slöpratar med svärföräldrarna och är supertrött.

Jaha, det var min dag i korthet. Känns som vi flängt hela Göteborg runt. Men bra blev det. Är mycket nöjd. Gjorde enchiladasen i nya ugnen. Blev super. Vilken skillnad mot vanlig ugn! By the way, har ni inte gjort enchiladas någon gång så måste ni prova!

image551
400-500 gr nötfärs
1½ dl tomatpure
3 dl vatten
1 påse enchiladasmix
8 st tortillas
tacosås
ost

Stek färsen och blanda sedan ner enchiladasmixen, tomatpure och vatten. Låt puttra lite. Ta och lägg ca 2 msk av blandning på varje tortilla och rulla ihop. Lägg skarven nedåt. Lägg dem bredvid varann på rad. Smeta på tacosås och riv över ost. Ställ in på 200 grader tills de blivit bruna och fina. Servera med en god sallad!

Bilderna på bikinin får jag lägga ut imorgon. Min kropp vägrar just nu ;P

Blått är flott


image550

Jag bara älskar mönstret och färgerna på den här tunikan! Så underbart vårigt. Sen såg jag att Accessora fått in lite nya väskor. Den på bilden är en av dem.

Klänning, Asos 447:-
Örhängen, Asos
Väska, Accessora 449:-

Nu skall jag iväg, men senare skall jag lägga upp bilder på... hör och häpna: min nya bikini! Ute i tid den här gången ;)

Bilder: Asos, Accessora

Pervo-samtal på jobbet (you're not gonna believe it)

Följande inlägg har inget som helst att göra med mode eller ens något i närheten av det. Så om du inte är intresserad av att veta vilka pervos man kan råka ut för när man sitter och försöker äta lunch på jobbet så kan du sluta läsa nu...

Helt plötsligt ringer telefonen.
- Hej. Är du intresserad av att tjäna lite extra pengar?
Eftersom min chef är borta i en vecka framöver är det jag som leker butikschef och tror såklart att det är en säljare som skall komma med ett bra erbjudande...
- Ja, vad gäller det?
- Jaa... brukar du använda strumpbyxor?
- Eh, ja. Ja det gör jag!
- Då kan jag skicka helt gratis ett par till dig som du kan prova och sedan skicka tillbaka till mig. Sen får du fortlöpande paket. Du kan närsomhelst säga till att du inte vill ha mer.
Vad har strumpbyxor med hälsokost att göra, börjar jag fundera.
- Nu hänger jag inte riktigt med, skall jag sälja dem i butiken här då menar du?
- Näe. Du får gratis strumpbyxor.
- Va? Jag förstår inte?
- Jag får väl förklara... Jag är en helt normal 30-åring. Inte knäpp eller så, men jag gillar att gå i tjejstrumpor.
Jag har slagit ett nummer helt på måfå för att du inte skall känna dig obekäm eller för att jag inte skall veta vem du är...
Det är här jag borde skrika "pervo" och lägga på...
- Ahaaa...
- Jag kom på att jag gillade det för ungefär 3 år sedan, då jag var ihop med min dåvarande tjej, men nu är det slut mellan oss så jag får hitta andra sätt att få tag i detta. Så skulle du vara intresserad av att mot betalning använda strumpbyxor och skicka dem till mig?
- Eh, näe jag får nog tacka nej till det. Man får ju så mycket erbjudanden här och var.
Vad var det för svar eg.? Sådana här "erbjudanden" är ju inget man får varje dag. Här skulle jag definitivt lagt på luren.
- Men är du säker? Du får ju betalda strumpbyxor!
Det är här jag tittar ner på min halvuppätna mat och känner att den helt plötsligt inte känns så lockande längre.
- Jag får nog ändå tacka nej.
- Ok, men då har jag en fråga till: kan du inte bara använda ett par? Jag ger dig pengar. Jag sätter in 2500 kr på dit konto om du gör det.
Det är nu det börjar bli riktigt creepy.
- Nähäe.
- Säkert? Det är ju 2500 kr.
- Japp, helt säkert.
- Ok, men då har jag bara en sista fråga.
Nu tror jag att han skall säga att typ " Jag ringer från Hassan (eller nåt liknande) och får vi använda det här och publicera som en busringning." Men ack så fel jag har...
- Du har inga tjejkompisar som använder strumpbyxor och som skulle vara intresserad av det här erbjudandet?
- Nej, de är alla jeanstjejer och använder inte strumpbyxor.
Ljug ljug ljug.
- Ok då får jag tacka för mig då.

Jaha, och så slutade det knäppaste, äckligaste och mest störda telefonsamtal jag någonsin fått. Nu efteråt så kan man ju bara skratta åt det. Haha, känns helt overkligt. Han ville alltså ha använda tjejstrumpbyxor.. euh.
Nu återstår bara en fråga: antingen så är han en kund som spanat in att jag använder mycket kjol och klänning eller så hade han helt enkel bara slagit ett nummer på måfå. Annars ringer man ju inte till en butik liksom? Euh, hoppas på det senare alternativet... ;)




Nytt för dig och hemmet

99363-549
Kollade in bland
Bluebox nyheter och hittade massa roligt och fint. Här har ni ett axplock. Ringklockan funderar jag seriöst över. Har lovat mig själv att cykla mer... ;)

Ringklocka 119:-
Disktrasa 29:-
Hängare 149:-
Brödrost 485:-
Bagagebricka 79:-
Hundtårtspade 195:-

Nu skall jag ut i det underbart vackra vårvädret! Tjing.

Bilder: Bluebox

Myror och rea

Det jag kanske inte har nämnt alltför mycket om här i bloggen är väl min helt hysteriska och paranoida inställning till myror. Vi pratar ordentligt, drömmer-om-det-på-nätterna-hysteriskt. Don't ask, det bottnar i när jag var liten... Nu vill det sig inte bättre än att radhuset som vi bor i är byggt på en grund som har hur mycket myrgångar och myrsystem under sig som helst! Och de små äcklen hånar mig genom att vårje vår krypa IN hos oss för att kolla in vårt skafferi och kylskåp. Japp, ni läste rätt. Förra året försökte de till och med ta sig in i kylskåpet. Så här kommer man hem, trött efter en stressig dag på jobbet och sitter i godan ro och läser igenom posten. Vad ser man då??! M-Y-R-O-R. På golvet. Här kommer våren med vackert väder, fågelsång och... myror. Inget annat val än att dra fram dammsugaren och moppen, medans jag går och muttrar om att imorgon kommer Mr. Anticimex och utrotar er... *skratt* Helt sjukt när man tänker på hur man är.

99363-548Nu pratar vi om lite mer positiva saker.. Några tips på rea-saker hos Nelly:

Nu blir det film. Nån mat till är tveksamt med tanke på våra små oinbjudna gäster och den aptit de (inte) skapar... ;)

Bild: Nelly




I am sailing I am sailing...

image547

Det som gav upphov till dagens fynd med sailortema var faktiskt de helt underbart söta tygskorna från Wash&Go som jag hittade hos Brandos. Och håll med om att ränder i marint, vitt och rött passar till sommar och sol! Även om det lätt kan bli för mycket så är det fräscht i lagom mängd ;)

Tygskor, Brandos 295:-
Topp, La Redoute 149:-
Kavaj, H&M 249:-
Bikinidelar, H&M 79,50:-/st
Solisar, Wedins 99:-
Linne, Ellos 69:-
Shorts, TopShop ca 389:-

Nu bär det av till jobbet! Härligt vårväder idag också. Då blir det de nya loaferserna (hur stavas det eg??). Ha en skön och trevlig dag!

Bilder: Brandos, La Redoute, H&M, Wedins, Ellos, TopShop

Shopping: böcker, skor och gräsklippare

Gokväll, eller godnatt kanske ;) . Här kommer en uppdatering på hur dagen artade sig till slut!

image546Jodå jag fick tag i mina kära loafers på Wedins. Det var som sagt club-dag så jag gav till slut bara 319:- för de små sötingarna. Och då är de i äkta mjukt skinn! Passade som hand i handske på min fot :)





Fick även inhandlat lite saker till våran lilla minirenovering här hemma. Och efter många om och men kom jag hem med bla en handgräsklippare, klinkerfog m.m. Och till helgen blir det ännu mer renoveringshopping. Då är det nya vitvaror som gäller. *ryser* Det är en hel djungel där ute med tvättmaskiner, spisar och annat ;)

99363-543Sen när man väl kommit hem och landat så låg det ett paket från Adlibris och väntade. Innehållandes detta:

Underbar och älskad av alla - Martina Haag
Hemma hos Martina - Martina Haag
En shopaholics bekännelser - Sophie Kinsella
Sushi för nybörjare - Marian Keyes

Skall bli härligt med lite ny läsning. Tanken var att jag skulle ha dessa som pool- och strandläsning på semestern men jag kan inte lova något ;) Bra pris var det iaf: 159:- för alla fyra inkl. frakt!


Nu blir det nattinatti för min del!

Bilder: Privata

Hur lyckas man?

Har idag lyckats missa ett möte med banken kl 9.30. Trots att R ringde och väckte mig och jag lovade att "neeej, jag skall snaaart gå upp". Sen att ringa till banken med värdigheten i behåll och med en sån där härligt nyvaken röst är ju också ett kapitel för sig ;)

Aja, vi får väl se hur dagen artar sig. Tanken var att jag skulle ha åkt och handlat lite saker till hemmet. Nytt golv och klinker m.m. Hurtigt eller hur? :) Sen tänkte jag även ta mig en sväng till Wedins och inhandla skorna som jag bloggade om häromdagen. Våren är ju utanför dörren så dom behövs nog.

Hörs senare! Tjingeling.

Pingvinskor

99363-542
Dagens fynd för idag är ju bara helt underbara. Pingvinskor! Får lite flashbacks till när man var liten och kollade på Pingu, hihi. Du hittar dem på Wedins till det snälla priset 199:-

Textilskor med Pingvintryck, Wedins 199:-
T-shirt, H&M 79,50:-
Katthalsband, Asos 89:-
Plånbok, H&M 98:-
Vit utställd kjol, H&M 149:-

För en gång skull är jag uppe i tid och skall nu springa in i duschen och sedan hinna med lite ärenden innan jag börjar jobba! Måste tyvärr reklamera mina jeans som jag köpte. Dragkedjan har gett sig *suck* Så nu får jag ett par nya... mao → uppläggning av jeans ikväll då. Fram med symaskinen. Jippi. Not.

Glöm nu inte att läsa "
Veckans hälsotips", hoppas ni tycker om det ;) Todiloo!

Bilder: Wedins, H&M, Asos

Förbered din hy för solen

Här kommer ett nytt Veckans Hälsotips!

Känns ämnet långsökt? Förbereda sin hy redan nu?! Let me lay it down for you...


Vi är alla överens om att huden påverkas av solen. Det är en enskilt största faktorn (förutom påverkan inifrån) som får vår hud att förändras, åldras och om man har otur, blir sjuk av. Alltså bör man ta god vara på den. Ett sätt att göra det på är att förbereda huden för solen och se till så att man har ett bra skydd inifrån. Men det krävs att man börjar i tid, därav den här artikel redan nu, så här i Mars... ;)

Här kommer tips om de två mest kända sätten:
  • image541Betakarotenprodukter - enkelt uttryckt "färgar" de underhudsfettet, ger dig ett bättre skydd som gör att du inte blir så lätt röd och de gör även att du får en lite brunare, gyllen färg. Inom betakaroten så finns det en uppsjö av produkter, men den vanligaste och en av de första är: Maxosol. Det är en produkt som innehåller betakaroten + vitaminer och mineraler som fungerar som antioxidanter. Dessa skyddar huden inifrån. Den här produkten har även visat sig bra för många med soleksem.
Man skall börja äta ex. Maxosol helst 2 månader innan man skall ut i solskenet. Vilket betyder att man gärna kan börja redan nu!
  • image540Imedeen Tan Optimizer - en produkt som stimulerar melaninbildningen i huden. Melaninet är det som "gör" oss bruna. Det aktiveras av solen och blir vårt skydd. Men i många fall, och speciellt för oss här uppe i norden så har vi inte så mycket melanin eller så är det slött. Då kan det vara en bra idé att äta en sån här tablett. Den sätter igång melaninproduktionen och det märker man av genom att man får en jämnare och brunare färg. Dessutom sitter den bättre än en solbränna som du hjälpt med betakaroten, eftersom den här stimulerar kroppens egna bruna färg. De som har svårt att bli bruna upplever att det blir mycket lättare och de som mest bara brukar bli röda de kan faktiskt också få lite färg med den här produkten. Fråga min kompis, hon åt den här förra sommaren och hon fick för typ första gången i sitt liv lite brun färg istället för grisskär ;) Sen upplever många att de har lättare att bli bruna på ställen de inte brukar få så bra färg på, som ex. benen... (Den här produkten har omnämnts i flera modetidningar här i Sverige.)
Imedeen Tan Optimizer skall man börja äta minst 1 månad innan. Sedan för att få ett bra resultat är det bra om man äter under och efter också. Så, planerar du tex. en resa i början av juni så ät gärna både maj, juni och gärna juli! Uppdaterat: Imedeen Tan Optimizer ligger på 60 kapslar för 459:- och räcker då två månader.

Själv har jag bara provat Imedeen och den fungerar superbra! Hoppas ni har fått lite tips. OCH glöm inte att ni ändå måste använda solkräm! (Det kommer ett inlägg med tips om naturliga solkrämer närmre sommaren.)

Bilder:
Medtech Pharma, Imedeen

Loafer till våren?

99363-539Jag funderar på att slå till på den här loafern när Wedins har clubdag med 20% rabatt på tisdag. Har inga vardagsskor nu till våren så ett par sådana här i svart skulle sitta fint! Hmm det tåls att tänka på. 399:- kostar de ord.pris och är i skinn. Med andra ord riktigt bra pris :)

Nu är det dags för Friskis&Svettis. Hörs senare kanske.

Todiloo!

Bild: Wedins

Himmel med små lätta moln

99363-538
Ja det är ju inga big news att jag är en riktig sucker för romantiska och söta saker ;) Som den här blusen som jag totalt missat bland Ellos grejer. Så härligt somrig! Himmelsblått är överhuvudtaget väldigt skönt för ögonen att vila på. Det får en att tänka på hur man på sommaren kan ligga i gräset och titta upp mot den himmelsblå himlen med små lätta moln som svävar *ler lyckligt*. Åh vad jag längtar!

Blus, Ellos 199:-
Väska, La Redoute 239:-
Örhängen, TopShop 5£ ca 69:-
Kjol, H&M 98:-
Jeansballerina, TopShop 18£ ca 248:-


Idag skall jag klura lite på ett inlägg i Veckans hälsotips. Några frågor eller så som jag kan använda mig av för att veta lite mer vad jag skall skriva om? Det finns ju så mycket i det ämnet liksom :) Vad vill ni ha tips på/om när det gäller hälsa och egenvård?

Trevlig söndag!

Bilder: Ellos, La Redoute, TopShop, H&M

Shoppat

image537Här har ni mitt senaste shoppingfynd. Härlig mönstrad topp/tunika från H&M. För 88:- spänn blev den min :D Var ju tvungen att stödja H&M på clubdagarna ;)

Sen var någon som efterfrågade bilder på klänningen från Ellos med mig i den. Ingen vacker syn, men här har ni det också. Skall gå ner lite så den inte sitter så tight över armar och byst ;) Förresten så är den på rea nu för 199:- istället för 299:- Jag är jättenöjd med den och kommer garanterat använda den mycket i vår och sommar med silverballerinas till!



Så, nu har vi ätit vår hemma- gjorda pizza med köttfärssås och soltorkade tomater på *mums* Och nu blir det återigen en filmkväll.

Trevlig lördag på er!

Bilder: Privata

Hiss eller diss - ninjaboots

image534Ursäkta, men det här är något av det fulaste jag sett i bootsväg! Ninjaboots - hiss eller diss enligt dig?

Ta nu för allt i världen inte illa upp om du råkar ha ett par sådana här! Smaken är som baken - delad! ;)

Bild:
Nelly

Nya favoriter hos H&M

99363-533
Nu ska jag snart gå och lägga mig, men innan dess måste jag bara visa massa nya favoriter som jag hittat bland H&M's nyheter. Det har kommit in idag och det riktigt kliar i fingrarna! Dessutom är det så att om man handlar för minst 400:- så får man den
här klänningen på köpet! Jag har paxat en grå ;) Sen kan jag inte riktigt slita mig från de söta sandalerna som finns i 3 färger till ett mycket humant pris... Näe nu får jag inte sitta här och dregla!

Natti natti!

Bilder: H&M

Jordgubbskor

99363-531
Om jag fick välja bara ett par söta skor den här våren så skulle det definitivt bli de här
sötingarna från Asos. Tror nog att jag får klicka hem ett par sådana här när löningen kommer ;) 178:- kostar de och med rabattkod vcard07 så får man 10%. Det ni, det kallar jag riktiga vår- och sommarskor!

Nu är man äntligen hemkommen från jobbet. Varit en riktigt seg dag idag. Men nu är det vila och film (ja, vi är filmfantaster) som gäller! Om ni inte sett den, se den: Kärlek & Fördom. En bollywoodvariant på stolthet och fördom. Med romantik, vackra indiskor, trevliga engelskmän och musik och dans *ler lyckligt*

Idag har jag för övrigt lagt undan en jättesöt topp på H&M. Visar bilder när jag köpt den imorgon. Tjingeling å trevlig fredagkväll!

Bild: Asos

Roliga arbetsskor

image530
Såg att
Brandos hade fått in lite nya modeller. Bla de här söta från Scholls. Vi har dem i vår butik och de är riktigt söta även i verkligheten :) Kanske dags att byta ut sina arbetsskor till ett par lite roligare? Finns även i beige och svart och kostar 495:- (De har dessutom fri frakt och fria returer.)

Tyvärr blir det inget Dagens fynd idag. Min dag har helt enkelt inte räckt till... Nu skall jag äta liten kvällmacka med fetaost och soltorkade tomater och kolla på en film *mums* Natti!

Bild: Brandos

Vilka är ni?

image528Man blir så intresserad när man ser att antalet läsare ökar, så jag slänger ut en fråga i cyberspace: Vilka är ni? Hur hamnade ni här? Brukar ni läsa min blogg? Oj det blev flera frågor. Hihi, jag är så nyfiken av mig, det har jag alltid varit. Och har jag otur så är det ingen som har lust att svara ;)

Nu bär det av till datautbildning igen. In i Göteborg och snurra med bilen - ingen hit.

Ha en härlig dag allesammans!

Genomskinligt

99363-527American Apparels grejer kan ju vara genomskinliga, och frågan är om den nya kjolen också är det? Annars skulle jag gärna ha en i min garderob. AA-kläderna är ju bara såå sköna. Sen så är ju den söta toppen med rosetten på inte helt fel den heller.

Jaja, nu skall jag dra mig mot sängen. I tid för en gång skull ;) Hoppas vårsolen fortsätter att skina lika fint imorgon. Kunde inviga min vårtrench och min lilla vita lackväska idag. Kändes som våren verkligen var här på allvar!

Nattinatti!

Bild: Nelly

Sött i vardagen


image529
Idag är huvudvärken borta och jag har två dagar av datautbildning framför mig. Det blir lätta dagar - slippa jobba, utan istället gå på kurs - på hotell med mat och allt :)

Jag tänkte mig en rätt så vardaglig och skön stil när jag satte samman dagens fynd. Blusen, som även finns i vitt och citrongult är bara för söt! Passar perfekt i vardagen med jeans eller jeanskjol!

Blus, Asos 327:-
Jeanskjol, Wrangler/LaRedoute 829:-
Ballerinas, Asos 223:-
Väska, TopShop 20 pund
Halsband, Asos 372:-

Bilder: Asos, La Redoute, TopShop

Brun Utan Sol - ny webbutik

Det har kommit en ny svensk webshop bara för brun-utan-sol produkter: eSunLess.

Själv är jag helt kass på det där med att klena in mig och sen få ett resultat som ser normalt ut och inte som om jag låtit en lerig unge kladda på mig ;) Brukar ni lyckas? De har i alla fall en gel-produkt och en spray-produkt som lät intressant. Jaja, får kolla på det när jag har lite mer tid. Min fisbleka hud skulle verkligen behöva lite hjälp på traven innan det är dags för Spanien. Näe, nu är det frukost som gäller.

Om jag hade 600:- över...

...då hade jag slagit till på ett par sådana här underbara pumps. *djup suck*

Mousse?

Idag är det huvudvärken som regerar igen. Typiskt när man är ledig å allt :( Så jag har inte orkat så mycket. Sov till 12 men det stjälpte mer än hjälpte. Sen så har jag hunnit plöja igenom Pretty Woman. Underbar.

Nu är det i alla fall dags för mig att beställa lite nytt från Yves Rocher. Tycker att deras smink känns naturligt och bra. Sitter skapligt bra för det priset också. Har hittat mitt
favoritrouge där. Gör att man ser mycket fräschare ut. Det gick i golvet i tusen bitar, så ett sånt åker med.

99363-526Nu har det även kommit in mousseögon- skuggor. Min fundering är vilken jag skall ta - pärlsilver eller rosakristallin? Det lutar åt pärlsilver (den i ögonvrån). Jag brukar köra på ljusa skuggor. Det är ett säkert kort och gör ju att man ser mycket piggare ut :) Fast å andra sidan är den rosa (uppe på ögonlocket och mot brynet) fin när man är brun och skall ut på kvällarna i Spanien ;) Tough choice, dagens i-landsproblem.

Jaja, ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon, med nya friska tag! Skall försöka skriva ihop ett litet Veckans hälsotips också.

Bild: Yves Rocher

Övergång

image522


Kände ni vårens varma strålar idag? Underbart. Det liksom spritter i en. Helt plötsligt hittar man energi som man trodde var borta. Så nu kommer snart den svåra perioden - övergångsperioden. Då det varken är riktig vinter eller tillräckligt varmt... Låter knäppt, men ni förstår säkert vad jag menar? Man behöver ha övergångsplagg. Och dagens fynd från Indiska är nog ett sådant. En jeansklänning med längre ärmar och fin modell. Like it a lot. Priset gillar jag också: 299:- Jag är lite nyfiken på den här och på Indiska's vårkollektion överhuvudtaget, känner på mig att det finns mycket fint. Får försöka svänga in där någon dag. Har du hittat något fint på Indiska nyss?

Klänning, Indiska 299:-
Väska i vitt skinn, Wedins 899:-
Skor med knyt, Have2Have 350:-



Nu har jag i allafall skrivit provet och det känns som jag tömt hela hjärnan. På all information. Någonsin ;) Nu blir det film eller något annat trevligt! Trevlig kväll på er allesammans!

Bilder: Indiska, Wedins, Have2Have.

Sista gången

99363-521Idag är det förhoppningsvis sista gången som jag skriver prov. Om jag klarar det här idag så kan jag äntligen titulera mig hälsorådgivare. Det vore en otrolig lättnad. Jaja, den som lever får se ;) För just nu känns det mer som om jag kommer svimma av mitt under provet. Det värsta är att jag trodde jag var ganska så duktig på det här. Har ju ändå jobbat i snart 4 år med det, men de här äckliga proven får mig att tvivla på mig själv. HATE IT. Helt plötsligt känns det som om min förmåga att hjälpa andra människor blir graderad på ett papper med siffror... ? Jag börjar jämföra mig med andra och även om jag klarar provet så kommer jag vara missnöjd med resultatet för jag vet vad andra fått, och då kanske det innebär att de är mer lämpade att jobba med det här än jag? Å andå älskar jag mitt jobb. Knasigt och knäppt, jag vet. ;)

Ni andra som inte skall göra prov kan ju drömma om de här söta skorna i kvinnlig stil i vacker duvblå färg från TopShop. 50 pund går de loss på.

Tjingeling.

Bild: TopShop

Smyckesfavoriter

99363-526

Dagens fynd idag skall ta igen lite av det jag brukar missa: smycken. Är ju själv inte mycket av en smyckesmänniska, även om jag försöker bättra mig. Jag har i alla fall valt ut mina favoritsmycken från lite olika ställen. Tycker speciellt att smycket från Stjärnurmakarna, "Älskar älskar inte" som det heter, är otroligt vackert. Sen så tycker jag lite synd om den sötfula hunden från Kenneth Jay Lane. Den har fått alldeles för lite uppmärksamhet, då de andra smyckena har fått så väldigt mycket publicitet. Stackarn' ;)

Bilder:
Asos, Accessora, Stjärnurmakarna, Kyssjohanna, H&M

Himmel och sol

image524
Lite himmel och sol? Ja tack :) Båda lika underbara. Hos
Ellos, 179:-

Nu är det dags att lägga sig och drömma om varmare länder och våren. Vi har rensat i förrådet idag så nu har jag lite ordning och reda på mina trädgårdsgrejer. Jag skall minsann bättra mig och påta i trädgården och sånt' när våren kommer. Bra träning om inte annat ;) Sen vill jag sitta ute på altanen och njuta med bra läsning och god dricka...

Gonatt!

Bilder: Ellos

H&M-beställningen

Nu har vi precis kollat på Hundtricket. Söt, med ett riktigt Hollywoodslut. Men jag fattar inte varför det måste vara så fruktansvärt mycket svärord med i svenska filmer? Innan filmen blev det pasta med gorgonzolasås till middag. Aja, nu fortsätter filmkvällen snart. Men innan dess så har ni här mina H&M-grejer...

 

image518

Den gula toppen är nu officiellt min favorittröja. Perfekt på jobbet. Satt jättebra och var i ett mycket skönt material. Skall nog skaffa en i ljusblått också. Den är lite gulare än vad det ser ut som... Den blommiga i svart/rosa är jag lite osäker på. Mönstret är lite knepigt. Kanske det gör att man ser "stor" ut? Skall kolla med mamma, hon är alltid ärlig ;)

Den blåa kommer nog också bli en favorit. Materialet var underbart :) Silverballerinorna var helt perfekta och är ett hett tips till alla som vill ha ett par helt vanliga ballerinas som är sköna till en billig penning: 98:- Sen fick det hänga med en randig sommarkjol i linne/bomullsblandning. Också ett bra tips om man vill ha en skön baskjol. Den svarta är också den en baskjol. Tyvärr var den stor i strl och skall bytas. Annars är jag hur nöjd som helst med min beställning. Det är nog den bästa hittills! Allt osar sommar och sol :)

Fortsatt trevlig kväll till alla!

Bilder: Privat


Shopping: uppdatering

image517 Nu har vi äääntligen fått hem vår dator! Så här glad ser man ut då → Dessutom har man ju på sig sin nya solgula topp från H&M!

På bilden ser ni dessutom lite bättre hur mascara som
jag rescenserade från Dr Hauschka ser ut.

Här kommer lite uppdatering på shoppingfronten på vad som hänt. Det är ju ett tag sedan jag kunnat få fram bilder här...



1. En bild på den vita väskan som jag bloggat om tidigare från La Redoute.
2. En söt liten körsbärströja från VILA :)
3. Bättre bild på den röda väskan från H&M. Fast den är hallonröd...
4. Jag har tagit mig i kragen och köpt ett par jeans! Från Lindex.
5. Fina vardagsklänningen från Lindex med flätat band under bysten.

Bilder: Privata

Senare kommer lite bilder på H&M-paketet som dök upp hos mig igår :)

Spots and dots

image516
Jag är medveten om att det blivit en del dagens fynd från
Ellos. Men jag kan inte hjälpa det... när dom kommer med sådana här söta små saker ;) Precis min stil *suck* Så fint till en svart kjol eller smala svarta byxor. Lägg till ett par skimrande ballerinas och sen är det klart!

Blus, Ellos 179:-
Väska i skinn, H&M 298:-
Ballerinas, H&M 98:-

Bild: Ellos

Testing testing: Dr Hauschkas volymmascara

99363-515Jaha då har man testat och fixat. Här är före- och efterkort. Tyvärr hade jag inget annat val än att ta mobilkameran, så bilderna är rätt kassa, men man får ett hum om det ser ut iaf ;)

Vad jag tyckte: Eftersom det vore trevligt att hitta en mascara som inte är testad på djur och som är helt naturlig så tog jag in den här mascaran till butiken jag jobbar i. Jag är dessutom linsbärare, så då är det ytterligare ett stort plus för ögonen med så naturliga och milda saker som möjligt. Jag tycker borsten är suverän. Jag kan inte med borstar som är glesa och klibbar ihop fransarna. Men den här är tät och bra. Konsistensen är lite tunn, men MYCKET bättre än de andra naturliga mascarorna jag provat. Resultatet blir efter 2 lager riktigt bra. Ser ut som en bra vardagsvolymmascara. Möjligen till fest att man vill ha lite mer...? Men då kanske det bara är till att lägga på ett lager till... :)

Betyg: 4 av 5 hade varit en 5:a om den varit lite tjockare i konsistensen.

Bilder: Privat

Vårfint hemma

99363-513
Har ni kollat in
nya avdelningen på La Redoute? Den heter So Home och som namnet antyder så är det en avdelning med lite heminredning. Har inte kollat in så mycket än, men jag hittade dagens fynd där. Dessa små söta fjärilar kan man fästa på gardinerna med hjälp av magneter. Perfekt hemma på mina linnegardiner. Slipper man ju byta till våren utan kan bara fräscha upp dem genom att lägga till små fjärilsfärgklickar! Du får ge 89:- för ett set.

Bild: La Redoute

Upp upp upp

Idag är mitt humör bättre. Till glädje för både mig själv och andra. Inte roligt att läsa en blogg där innehavaren bara grr-ar över allt ;O) Här kommer dessutom en kass liten bild på min nya väska. Den är tvärtemot vad bilden visar, hallonröd. Jättefin och riktigt vårig. Jag har smygstartat med att använda den ;) Jag gav 129:- för den på H&M. Den är i lite postväske-stil och är en precis en sån som jag letat efter!

Desutom så fick vi veta att vår dator snart kommer tillbaka från servicen. Då blir det massa uppdateringar på shoppingen som jag gjort under tiden datorn varit kraschad. Och så slipper jag att datorn startar om sig ungefär var 10:e minut (japp jag överdriver inte)!

Nu blir det plugg och härlig fruktsallad. Får ju inte läska upp älsklingen alltför mycket som bestämt sig för att fasta. *elakt smil*

Letat efter naturlig mascara?

image510Har du precis som jag velat hitta en naturlig mascara som faktiskt också ger ett bra resultat? De som jag provat hittills har varit rent ut sagt: helt värdelösa. Kladdiga och ögonfransarna har sett ut som spindelben (i den ej positiva bemärkelsen). Men nu så har det kommit en nyhet: Dr Hauschkas volymmascara. Jag har tagit in den till butiken där jag jobbar och har även tagit med mig en hem idag. Så imorgon kommer en resecension. Men det verkar riktigt lovande. Väldigt bra borste och konsistensen är annorlunda än de andra kassa som jag provat förut.

Jaja det återstår å se... Håll utkik under morgondagen. Skall även fixa bild på hur den ser ut på mig ;)

Bild: Bergamott

Hiss eller diss: skor hos Nelly?

99363-508Ni vet vad som gäller: hiss eller dissde här nya skorna som Nelly tagit in? Ballerinorna var lite väl släta för mitt tycke men till riktigt bra pris, det får jag medge. Dessa däremot är lite festliga. Fast jag gillar inte riktigt att klacken fortsätter framåt... om ni förstår vad jag menar ;) Så för mig är det nästan en full hiss! Pris? 389:-

Bild: Nelly

Gruff gruff

Det usla humöret fortsätter tyvärr. Idag var det tänkt sovmorgon + plugga i lugn och ro. Istället blir det: sovmorgon där folk ringer och stör + åka med mat till älsklingen + passa barn + hämta älsklingen bla bla bla. Japp. Det enda positiva är att jag tror jag hittat min andra vårväska, i modell större. En jättefin liten sak ifrån H&M. I hallonrött! Glatt och roligt. Skall försöka få in bilder sen :)


Nu måste jag kila. Mycket på agendan idag...

Girlie

99363-505



Hatar att inte ha bra grejer å jobba med. Datorn och bildbehandlingsprogrammet suger. Så, återigen: ursäkta om bildkvalitén är dålig och collagen halvdana.

När jag såg de här skorna så kände jag en sån där riktigt tjejig känsla. Jag associerar direkt med ljusa rosa nyanser och lätta sommarklänningar... Och brunbrända ben. *mmm* Va? Näe jag, längtar till sommaren? Knappast ;)

Skor, Have2Have 398:-
Glasshalsband, Asos 119:-
OPI nagellack, Asos 114:-
Rouge, Eleven 225:-
Bok: I hennes skor, Adlibris 163:-

Nu bär det av mot sängen. Varit på ett uselt humör idag och detta resulterade i mängder med glass och tycka-synd-om-sig-själv tankar. Ingen tjej som känner igen sig där inte? ;) Imorrn tar jag nya tag. Då blir det sovmorgon :)

Bilder: Have2Have, Asos, Eleven, Adlibris

Veckans hälsotips: vårstäda på insidan!

En del av er tänker säkert: "Vad har det här ämnet på en modeblogg att göra"? Jo, för att det är lika viktigt att vara fin på insidan som på utsidan. Känner du dig pigg och fräsch så sitter garanterat kläderna bättre!

image502Har ni känt vårlukten ute? Det har jag. Igår kände jag de första tecknen i luften. (Och idag är det lika vintrigt igen, men det vänder nog närsomhelst) Då är det inte bara dags att kolla igenom sin garderob och börja rensa i den. En rensning i kroppen sitter inte heller fel. De som förespråkar reningskurer säger att man kan göra en inför varje ny årstid. Tydligen så händer det saker inne i kroppen då också, inte bara ute i marken ;)

Vad står du till buds? Det finns flera olika alternativ. Här hemma har älsklingen bestämt sig för att fasta. Hihi. Men det enklaste är ju att köpa färdiga koncentrat gjorda på örter som man sedan späder ut och dricker under dagen. Ha, hokus-pokus säger en del då. Vad skulle det kunna göra? Jo vi kan väl alla komma överens om att vi har egna renande funktioner i kroppen. Annars hade den ju inte kunnat fungera. Det som de här produkterna gör är att de stöder dessa funktioner i kroppen. De är sammansatta av olika örter som i många många år traditionellt använts för att hjälpa njurar, tarmar mfl organ. Vi tynger ju självaimage503 ner "systemet" med för mycket kaffe, alkohol, rökning, stress, socker m.m. De flesta känner sig lite lättare och piggare efter en kur. Under kuren så kan en del få huvudvärk, utslag och sånt. Men det visar bara att man verkligen behövde det.

Det finns massa produkter inom det här området, men en av de mer kända i hälosbranschen är Method Draine Detox. Du kan läsa mer om den
här. Den ligger på 219:- ute i handeln för en kur på 20 dagar.

Jaha, nu gäller det att leva som jag lär. Hihi.Har provat att fasta förut, men det här är ju definitivt mycket enklare och mindre risk för någon slags jo-jo effekt på vikten... Så ja, jag skall faktiskt ta och köpa mig en kur - nu skall min kropp få se på grejer! Är ni med ;) ?

Bilder: Baltex

Murrigt? Nej tack.

image504

Är det fler än jag som börjar tröttna på allt det murriga svarta och tråkiga gråa? Visst, grått får gärna hänga med till våren också, men mina väskor skall få färg, minsann! Har ju redan skaffat en sådan
här fast vit, men skulle gärna vilja ha en lite större i någon klatschig färg. Har sett en del snygga gula på Lindex. Dessutom till väldigt bra pris ;)

Jaja hur som haver så är här lite av vad vårens väskmode kommer bjuda på!

Blommig, Wedins 249:-
Svart/Vit, Marimekko 595:-
Grön, H&M 98:-
Röd, Wedins 399:-

Bilder: Wedins, Marimekko, H&M

Vill ha!

99363-501Helu igen. Long time no see.

Här har inte varit så mycket uppdateringar för blogg.se har ju krånglat nåt fruktansvärt. Lite jobbigt när man hittar massa fina grejer och annat som man vill blogga om ;(

Hur som helst så är ju den här klänningen en av mina små önskedrömmar. Hade inte suttit helt fel på bröllopet jag skall på i sommar. Den och ett par riktigt höga klackar! Du hittar den
hos Nelly för 749:- Helt överkomligt för en festklänning, eller?

Igår gick festen för mina föräldrar av stapeln. De blev jätteglada och allt blev perfekt. Maten var helt underbar och presenterna passade :) Alltid lika kul när det blir lyckat när man planerat och fixat en massa. Men nu är man rätt så trött... Skall fundera lite över ett nytt "veckans hälsotips" som skall in här imorgon. Utrensning skall temat vara i alla fall :)

Todiloo!



Bild: Nelly














harset="ISO-8859-1">