radedoub

Fynda bas på rean

image1097

Om det är något man kan passa på att fynda i webbutikerna så är det basplagg på rean. Här har jag tagit fram några bra alternativ. För egen del blir det ingen reashopping den här gången. What's the point när min mage mer och mer börjar anta formen av en fotboll? ;)

Cardigan, Lindex
Jeans, H&M
Vardagstopp, La Redoute
Linne från American Apparel, Nelly
Pyjamas, Lindex
Svarta kjolen, H&M
Pumps, La Redoute

Nu skall vi rensa lite till här hemma, sen bär det av till mamma och pappa och resten av familjen. Oxfilé bjuds det på. Och R har gjort din berömda hallonpaj till efterrätt. Yummie!

Hoppas ni alla får en härlig kväll!

Retro baby

image1096Mitt nästa inköp till bebisen kommer definitvt bli den här retrocoola bodyn. Fingrade lite på den häromdagen och nu har begäret växt till sig och jag har insett att bebisgarderoben är inte komplett utan den ;)

Nu skall jag iväg och jobba. Nästa vecka bli soft för då skall jag bara jobba 1 ½ dag! Dessutom bär det av till svärföräldrarna som firar bröllopsdag. Kul kul! Imorgon skall hela tjocka familjen träffas hemma hos mamma och pappa. Myspys.

Ha en skön söndageftermiddag!


Ellos springtime!

image1095

Här är mina favoriter ur vårkollektionen hos Ellos. Usch vad mycket snyggt som tilltalade mig :) Som ni ser är det en hel del klänningar som inte är fy skam. Har även en favorit till, som inte fick plats i collaget...men den visar jag kanske upp när jag köpt den ;)

Jeansjacka 399:-
Parkas 249:-
Sandaler 199:-
Halsband 149:-
Retromönstrad tunika/klänning 249:-
Småblommig klänning 349:-
Klänning med knyt på axlarna 99:- (!)
Orange klänning med fjärilsärm 149:-
Stickad klänning 299:-

Lilla gullan som en gök

image1094

Den här
regnstöveln i modellen "Gullan" är bara för söt! Dessutom är priset perfekt: 249:- hos Skopunkten. Jag har fortfarande inte investerat i ett par gummistövlar och det är ju inte som om vi kommer byta klimatzon här i Sverige, så man kan ju förvänta att de kommer behövas även till våren och sommaren. Tänk bara när jag skall ut på långpromenixar med bebben. Då vill jag INTE bli blöt om fötterna. Näe ett par sådana här skulle sitta fint!

Nattinatt!

Jackan 2008

image1092

Nu har H&M lagt ut hela vårkollektionen på nätet! Massa härliga plagg och även en del nya som inte finns med i vanliga vårkatalogen. En del var helt gräsliga och andra inte fullt så hemska.

Sen fanns det en hel del jackor i vårens kollektion som tilltalade mig. Hittade med lätthet de här fyra som alla skulle få flytta hem till mig :) Vilken är din favorit?

Bilder: H&M

Hemma hos mig - del 2

image1091

Här kommer del två i serien om hur det ser ut hemma hos mig. Den här gången är det kökets tur. Vi har inget kök som man kan gå in i, utan ett som går ihop med vardagsrummet. Vi har själva satt dit mosaikkaklet som jag älskar. Sen bytte vi bänkskivorna och vitvarorna och handtagen till luckorna. Vips så vart det som ett nytt kök! Jag tycker det är fint, men det skall bli skönt att flytta till något större, ett där man kan sitta inne i köket också... :)

(Här har ni den första delen i den här lilla serien...)

Nu bär det av mot sängen. Imorgon skall jag till tippen med allt som vi rensade ut idag... *pust* Gonatt!

Röjning

Röjningen fortsätter :) Har lagt ut en del på tradera om nån är intresserad...

Phew, det är ganska så tröttsamt att rensa. Man blir nästan lite uppgiven när man kollar in i vårt förråd. *suck* Men det är skönt att göra det redan nu så är det rensat och klart inför flytten! Man gör ju en del fynd också för den delen. Hittade ett jättefint skåp som lille bebben skall få ha i sitt rum :)

Later!

Christina Ribel hos Nelly

image1090Nu har Nelly tagit in Christina Ribels toppar! Vad skönt. Skulle mer än gärna beställa därifrån. Känns lite enklare än att beställa direkt från Christina Ribel. Plus att jag har lite Nellypengar att använda ;) Hoppas de får in toppen på bilden fast med kort ärm "Reykjavik Short". Då kommer jag slå till!

Nu kan man även få en tjuvtitt på vårkollektionen hos La Redoute. Det är ju bara ett axplock, men verkar verkligen lovande!

Nu skall vi röja big time här hemma inför flytten! Det skall bli så skönt! En hel del kommer nog åka ut på tradera....

Bild: Nelly

Helgstängt

Nu stänger bloggen några dagar. Ses snart igen!

image1089

Bild: www.fotoakuten.se

Utmaning: 7 önskningar

Jag fick som utmaning av Lina att lista 7 önskningar...
  1. Att lille bebisen i magen får förbli frisk och kommer ut med alla armar och ben i behåll.
  2. En ny kalender inför nya året är verkligen behövligt. Skulle inte säga nej till en rosametallic från Ordning&Reda...
  3. Att vår lägenhetsförsäljning går smidigt och att vi får en go liten vinst över efteråt :)
  4. Att flera av de trista räkningarna som vi fick den här månaden bara skulle gå upp i rök. Kommer de ju iofs inte gör, men önska fick man ju ;)
  5. Att mitt hår får ett ryck och bestämmer sig för att bli supertjockt, växa superfort och bli superglansigt!
  6. Samma som Lina: att fler av ni gulliga besökare lämnar ett litet avtryck i form av en kommentar :)
  7. Att det här testet snart är slut, för det var jobbigt att komma på alla de här sakerna... Och se där! Nu vart det slut.
Jag utmanar i min tur alla som har tid och lust!

Nu skall jag iväg till jobbet. Får skjuts in till GBG, lyx :) Ha det fint allesammans!


I ren kasmhir och ull vill jag klä mig

image1086
Den här gossiga tröjan med underbara blandningen av 50% kashmir och 50% ull finns
som erbjudande för bara 299:- hos La Redoute (ligger på 779:- annars). Låter ju inte helt fel... :)

Uppdaterat: såg att om man anger rabattkod 72123 så blir det ännu billigare... :)

Jag har varit hos MVC på morgonen för kontroll. Allt såg bra ut och dessutom fick jag höra bebisens hjärtljud. Låter verkligen som galopperande hästar! Lika livlig som vanlig. Måttade in några sparkar i mikrofonen också, hehe.

Ha en skön torsdag allesammans!

Ny webbshop - Miss Kate

image1085

Det har öppnat en ny webbshop - Misskate.se. Väldigt fräsch design och en del intressanta märken. De kommer utöka sitt sortiment efter årskifttet, så håll lite koll på dom för jag tror det kan bli riktigt bra :) Jag har redan hittat lite intressanta saker... Jag hoppas att de skall ta in lite toppar från Petit Bateau, då jag tycker det skulle vara spännande att pröva eftersom det sägs att det skall vara sååå bra kvalitet och att de skall vara supersköna. Jag har i alla fall tipsat dem om det och sen får vi se hur det blir med det.

Nu skall jag sticka till jobbet. Har bakat en smarrig kaka som jag skall ta med och bjuda på :-P

Reafavoriter hos Asos

image1084

Det finns redan nu en del snygga grejer på rea hos Asos. Antar att det kommer in massa mer efter jul, men redan nu kan man fynda :)

Nu blir det en lugn morgon med frukost och mys. Jag börjar inte förrän 12 idag! Ha en skön onsdag allesammans!

Shoppat - kuddar!

Jag beställde häromdagen kuddar från Ellos, mest för att jag skall ge bort några. Sen efteråt började jag ju fundera på om jag inte ville ha ett par nya fina själv (det skrev jag ju om här)... Hur som så kom dom redan idag och jag valde att behålla en själv, skicka tillbaka några och behålla 2 st som skall bli till present. Jag måste bara säga att jag är fruktansvärt nöjd och att de motsvarade förväntningarna helt! Den bruna är den jag valde behålla och de mönstrade cremefärgade är de jag skall ge bort. Gillar tyget på dem som är lite grann som råsiden och sen är det tryckt med något sammetsaktigt i beige och lite åt ljus ljus oliv.



Ekotunika

image1080

Jag har gillat den här tunikan ända sen den kom ut hos H&M. Provade den och den såg helt störd ut på mig, men det finns säkert många andra som skulle vara jättefina i den :) Nu är den på rea i H&M's webshop dessutom!

Tunika 174,50:-H&M
Väska 99:- H&M
Byxor 149:- H&M
Boots 700:- Bianco
Halsband 775:- Nomination/Zylber

Idag har jag varit ledig och fått undan en del tvätt, fikat med en kompis och gjort linsgryta till älsklingen. Hehe, han skall fasta nu igen. Så nu blir det vegetariskt några dagar för honom ;)

Natti!

Lalisen testar: Weledas Havandeskapsolja

image1079
Det här testet är ju egentligen mest till för er som är eller planerar att bli gravida... Men jaja. Många av er läsare är säkert i den åldern att ni har barnafödande framför er, så kom ihåg det här tipset inför framtiden ;)

Först lite om bristningar:
de kan uppträda på lår, mage, rumpa och bröst. Det ser ut precis som det låter - som bristningar. Som att huden inte räckt till och istället spruckit upp. På mig såg det först ut som röda strimmor som om jag blivit riven, sen blir de till ljusa ärr. Inte vackert kan jag lova. Varför man får bristningar finns det flera orsaker till. Tyvärr så har man inte fördelen av att vara ung i det här sammanhanget - ju yngre och fastare huden är desto lättare kan man få bristningar. Sen är det även hormoniellt betingat. Obs! Alla får det inte, det är lite som rysk roulette, hehe.

Själv har jag fått bristningar över hela magen (jag skall bespara er bildbevisen) Usch och fy, men what's a girl to do? Vill man ha en bebis så är det bara att deala med det. Men för att göra huden mjukare och se till att den går ihop bra efter födseln så kan man använda Havandeskapsoljan. Den kan både förebygga bristningar och skydda huden mot uttorkning.

Så här gör du: Smörjer dagligen, gärna morgon och kväll på de utsatta områdena. Jag brukar ta det efter att jag duschat och jag har väl aldrig haft så len mage som nu ;)

Så här tycker jag:
Jätteskön och trevlig lite citrusluktande, diskret doft. Jag märker en tydlig skillnad på huden om jag glömt ta den några dagar. Bristningarna blir faktiskt djupare då! Så även om man inte kan hindra att bristningarna uppkommer (jag har smörjt mig även innan jag fick bristningarna) så kan man se till att huden hålls smidig och mjuk. Och då vill jag veta att det är något bra jag tar på huden, utan mineraloljor och som verkligen gör någon nytta. Dessutom är det väl bra att ge sig själv och bebisen lite mag-tid :)

Priser och inköpsställen: I Weledas
webshop eller i närmaste Hälsobutik. Ligger runt 165:-

Kuddkrig

image1078


Hade helt missat att Ellos hade så mycket snygga kuddar och kuddfodral! Dessutom är det rea på en del, så jag kanske skall slå till och fräscha upp här hemma lite :)

  1. Cerise linne 129:-
  2. Svart m. blommor 89:- (för en 2-pack)
  3. Paisleymönstrad 55:- (för en 2-pack)
  4. Grön linne 90,50:-
  5. Svart m. kinablommor 69:- (för en 2-pack)
  6. Brun m. blommor 79:-
Ha en skön kväll allesammans. Återkommer senare med recension på Havandeskapsoljan som jag utlovat :)

Bilder: Ellos

Tiger to the people

image1077
Efter att
Lina tipsat i sin blogg om att Tiger även har en hemsida nu så var jag tvungen att kolla in det och hittade hur mycket fint som helst! Har fyndat där när jag varit i Danmark och det är riktigt kul :)

Nu får ni ha en riktigt bra måndag och deppa inte ihop alltför mycket, snart vänder det och blir ljusare! :D

Bilder: Tiger

Förändringar, förlossningsskräck och bristningar

Här fortsätter lite av min berättelse om hur livet förändras när man är gravid...

Usch det är mycket just nu. Den tid som inte går åt till att jobba den slappas bort. Jag är så fruktansvärt trött. Verkar vara inne i en sån period just nu. *suck* Det är så mycket som skall fixas här hemma inför visningen som skall vara precis i början av nästa månad. Jag är inte van vid att vara så begränsad när det gäller ork. Jag brukar vara igång dygnet runt annars och nu börjar jag kolla på klockan och gäspa när den närmar sig nio på kvällen, haha.

Min mage växer, men än så länge känns det inget nämnvärt när det gäller sparkar och så. Tänk vad konstigt att jag har en liten bebis på ca 25 cm i magen som kan göra kullerbyttor och busa runt utan att jag inte ens känner av det! Ett av naturens under, verkligen. Har börjat kolla på en serie som jag hittade på den norska motsvarigheten till SVT's hemsida. Man får följa barnmorskor i deras arbete på förlossningsavdelningen. Ujuj vad intressant men samtidigt skrämmande. Fast kul att få se hur riktiga födslar går till. Kommer inte ens i närheten av de Hollywood födslar som man sett på film ;)

Mest rädd är jag att jag skall få samma hemska förlossning som min syrra - hon låg i 42 timmar (och då räknar vi inte från när vattnet gått, utan riktiga värkar heeeela tiden) och till slut fick hon ändå göra akut kejsarsnitt. Nej tack till det. Men man kan ju inte göra annat än att förbereda sig mentalt och tänka positivt.

Näe nu får det bli sängen för min del! Imorgon kommer jag resencesera Weledas Havandeskapsolja som man använder mot bristningar. Ja, det mina vänner är ingen rolig historia. Bristningarna alltså, inte oljan ;)

Converse!

image1076
Converse 503:- Asos.com

Usch så söta de här Conversen är! Kan riktigt se mig själv med ett par till våren eller sommaren med en vit liten linnekjol till :) Har inte så mycket till övers för de vanliga, men ett par sådana här skulle inte sitta fel!

Nu blir det ett avsnitt av Vänner och sedan natti. Sov sött!

Vinnaren är...

Efter många om och men och en inte alltför behjälplig R här hemma (han tyckte det var lika svårt han) så har jag kommit fram till att vinnaren är Ellen! Hennes motivering med elefanthjorden väckte mitt medlidande extra mycket, hehe.

Hennes motivering löd:

" Hmmm,,,,Behöver det till Min man för han är förkyld, han är astmatiker vilket innebär att han blir jätte dålig och knappt kan andas... och för min skull eftersom han snarkar som en hel hjord av elefanter när han är förkyld ! Mina öron värker !!!! Puss "

Alla ni andra hade jättebra motiveringar ni med. Så ni får inte bli ledsna nu :)

Ellen, maila mig så skall jag nog kunna fixa iväg ett litet paket till dig ;)

Usch för att välja!

Det är ju supersvårt att välja ut en vinnare efter en förklaring till varför man förtjänar paketet... Skall nog aldrig mer be om det, haha. Näe usch vad fjantig jag är. Och inte fick jag någon hjälp av R heller. Han stupade i säng efter jobbet då han kände sig krasslig. Så det är bara jag och datorn. Ikväll får jag presentera vinnaren.

Efter jobbet skall vi ut och äta på Pasta Plus. Skall bli mysigt! Jag skall riktigt ladda upp så att jag är ordentligt hungrig. Dessutom har jag lovat både mig själv och bebben att inte äta så mycket godis som jag gjort det senaste. Usch vad jag (vi) svullade och åt i Danmark. Ni skulle sett oss. Eller inte ;)

Ha en skön fredag allesammans!

2 klänningar - 2 stilar

image1071
Har ni sett de här två underbara klänningarna som La Redoute fått in? Två helt olika stilar, men väldigt fina båda två. Själv skulle jag valt den svarta söta, men kan tänka mig att t.ex. min syster skulle vart jättesnygg i den blåmönstrade :)

Svart klänning
419:- La Redoute
Svarta festsandaletter 498:- Have2Have
Paljettväska 249:- Scorett

Blåmönstrad klänning 339:- La Redoute
Blåa pumps 700:- Bianco
Svart/silvrig kuvertväska 12£ Dorothy Perkins

Home sweet home!

Nu är man hemma igen. Uppvilad och en erfarenhet rikare. Nästa gång blir det nog bara jag och älsklingen som åker och inte hela tjocka släkten ;) Men trevligt var det ändå och det var skönt att inte ha några tider eller förpliktiganden att rätta sig efter. Huset var väldigt fräscht och trevligt. Poolen var jättefin och skön och det var där mina syskonbarn höll sig. Det var nästan att de hade hunnit utveckla simhud när vi skulle åka hem ;)

Lägger upp lite bilder senare när jag hittat minneskortet...

     

Jag skall få fram en vinnare i tävlingen idag, men det visade sig att det var väldigt svårt att bara välja sådär... R får nog hjälpa mig senare ikväll med det ;)

Nu har jag precis ätit och skall fixa och dona lite här. Tvätta kan behövas... Later!

Ny tävling!

image1069Då var det dags för en ny tävling! :)

Den här gången har ni chans att vinna ett litet förkylningskit innehållandes en paket med Ester-C vitaminer och Colizin Hot. Ester-C är en bra c-vitamin som doserar sig över längre tid i kroppen och som dessutom är syraneutral för lilla magen. Colizin Hot är en perfekt kompis när man har ont i halsen. Pulver som du rör ut i varmt vatten innehållandes zink (bra för immunförsvaret) och ett extrakt från ett japanskt träd, som skall hjälpa dig när du är förkyld.

Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar här och berätta varför just DU förtjänar det här paketet. Vinnaren dras på torsdag morgon när jag kommit hem från min lilla semester!



Nu stänger bloggen för semester och så syns vi på torsdag igen! Tills dess hoppas jag på massa trevliga kommentarer och massa bidrag till tävlingen ;)

Strääääss

Yupp idag är det stressigt värre och jag tror inte bebben tycker det är så kul. Fixade lite här hemma igår, men det mesta har jag fixat här på morgonen. Om man hade filmat mig så skulle man kunna tro att filmen var snabbspolad framåt. Med sån fart har det gått ;) Hoppas bilderna blir bra.

Ikväll kommer tävlingen där ni har chans att vinna en förkylningsprodukt och lite c-vitamin. Sen åker jag till Danmark!!!

Ha en underbar grå fredag allesammans!

Reafavoriter

image1068

La Redoute har så smått startat sin rea och här är några favoriter:

Duffeln - min absoluta favorit! Nu 1071:- istället för 1649:- och då är det dessutom 1 års garanti :)
Söt rosa bh 84,50:- förr 169:-
Sötaste väskan 71:- förr 119:-
Blus med speciell skärning 144,50:- förr 289:-
Tröja i bomull och merinoull 194,50:- förr 389:-

Ange orderkod 72120 för att kunna se reapriserna.

Usch, det är inte bra med rea. Tur att man är gravid ;-P

Bebisar tandläkarbesök och trötta blivande

Idag har syrran varit hos tandläkaren och jag lovade passa Elviran. Vi satt i bilen och sjöng. Eller.. jag sjöng och hon tittade på mig som "vad håller du på med"? Men när jag kom igång med Imse Vimse spindel så blev det intressant, haha. Nu sitter jag hos syrran och har fikat. Jag är så trött idag och syrran tyckte att jag skulle lägga mig en stund på sängen för jag somnade nästan sittandes. Sagt och gjort. Jag somnade här i 20 min och lyckades till och med somna in såpass att jag snarkade! *fniss*

Nu skall jag dra mig hemåt och köra lite homestyling hemma. Mäklaren kommer för att ta bilder imorgon. Skall lägga ut lite bilder här som del 2 i min "Hemma hos Lalisen" sen tror jag. Får passa på när jag fixat hemma sen ;)

Later!

Me today

image1066

Så här ser en gravid kvinna ut idag! ;) Hinner inte beskriva, det tar vi ikväll...

♥ Nya jeanskjolen
♥ Svart Linne American Apparel
♥ Svart Magtub H&M
♥ Ullkofta H&M
♥ Strumpisar Lindex
♥ Stövlar Wedins

Bild: Privat

Innehållet i paketet!

image1061

Först och främst så kom det en underbar prinsessklänning som jag beställt till en av mina systerdöttrar. Den förtjänar verkligen att visas upp för den har H&M verkligen lyckats med :) Helt underbar!

Här har ni övriga innehållet:

1.
2. 3. 4.

1. Toppen som de hade på erbjudande för 29,50. Riktigt fin och kan nog rymma en gravidmage ;) Tog en strl större än vanligt för att vara på säkra sidan...

2. De bruna eller...

3. De svarta pumpsen? Det lutar mer åt de bruna. Ser mer festliga ut och ja.. snyggare. Eller vad säger ni?

4. Mammajeanskjolen. Satt perfekt och var riktigt skön. Ni får se den på senare. Skall lägga ut en outfit.

Nu blir det frukostsmoothie och sen duschen!


Nattinight

Ikväll hämtade jag ut H&M-paketet. Lägger upp bilderna imorgon bitti. Ni skall få hjälpa mig att bestämma vilka skor jag skall behålla... De är båda ursnygga, men det lutar mer åt det ena paret.

Nu blir det sängen next! Natti!

Min positiva lista

Jag är så superseg som en människa kan vara. Så jag får göra en lista över saker som är positiva i mitt liv just nu:
  1. Ikväll skall jag hämta ut mitt H&M-paket som kommit. Innehåller allt möjligt smått och gott! Kan inte fatta hur jag kunde glömma denna superviktiga sak när jag var och handlade igår kväll ;)
  2. Vi har fått löfte om en trea i det området vi ville flytta till!
  3. Vi får sälja den här lägenheten och därmed slippa massa puckade grannar!
  4. Det är bara fyra dagar kvar sen sitter vi i Danmark!
  5. Om några dagar har det gått halva graviditeten och då är det ju inte långt kvar tills man får träffa lilla pyret :D !
  6. Jag har nästan klarat av hela den gigantiska högen (högarna) av tvätt som legat!
Så, när man tänker efter så är livet inte så kasst ändå, hihi.

Nu får ni ha en uuuunderbar dag!

Rockigt

image1060

Den här t-shirten hittar man just nu i H&M:s outlet för 49:- Rockig och skön! ;) Och paljetterna är ju en bra bonus.

Jag är helt slut i benen idag. Fattar inte att det skall vara sån skillnad bara för att man blir gravid. Det är nästan så att jag förväntar mig när jag tittar ner på benen att jag skall få se ett par elefantfötter. För det är så det känns...

Just det! En ny tävling dyker upp ikväll eller senare i veckan. Chans att vinna en produkt mot förkylning från hälsokosten. Kan ju vara bra i dessa snörvliga tider ;)

Bilder: H&M

Stackars lilla Bruno

image1059
Almanackan med lilla Bruno är ju bara för underbar! Det ser ut att vara lite synd om honom sådär... :) Jag behöver skaffa en bra almanacka tills nästa år. Tror att jag vill ha en metallicskimrande i rosa från Ordning&Reda.

Näe nu blir det sängen. Gonatt för andra gången då ;)

Bilderna från ultraljudet på lille bebben

Fäktar med armar och ben

  Tittar hitåt!

  Benen uppe i luften

Här ser ni bilderna på lille bebben. Han var ett riktigt busfrö som rullade runt och gjorde kullerbyttor i magen. Han riktigt retades med barnmorskan när hon skulle försöka mäta lårben och skallen. *fniss* För övrigt så var han frisk och hade alla ben och armar. Hjärtat slog fint. Skönt, nu kan man pusta ut lite.

Gonatt allesammans!

Nyshoppat - "de bara hoppade på mig"


Som försvar till varför jag lyckats komma hem med ännu ett par skor så förklarade jag för R det otroliga som händer alla oss som är skoälskare: "De bara liksom hoppade på mig" ;) Jag hittade dem på Skopunkten för 49:- och kunde ju inte bara låta dem stå kvar!

Apropå skor. Jag behöver verkligen reda upp bland mina. Just nu liknar det mer och mer en stor hög på botten av garderoben istället för den fina ordning som jag hade för ett tag sen...

Long time no see

99363-1053Jag lever. Men det är mycket just nu. Har inte glömt varken bloggen eller er ;) Det får bli mer bloggat imorgon. Just nu är ena systerdottern här och all uppmärksamhet går åt till henne. Vi myser och kollar på film.

Förresten, den här
klänningen är riktigt läcker. Det är väl typ en ripoff på en av H&M's klänningar tror jag? Sak samma, snygg är den. Har alltid haft mycket till övers för denimklänningar. Det är så bra att ha till vardags samtidigt som det är så snyggt!

Nu blir det glass. Och ännu en film, hehe.
















harset="ISO-8859-1">