Förbered din hy för solen

Här kommer ett nytt Veckans Hälsotips!

Känns ämnet långsökt? Förbereda sin hy redan nu?! Let me lay it down for you...


Vi är alla överens om att huden påverkas av solen. Det är en enskilt största faktorn (förutom påverkan inifrån) som får vår hud att förändras, åldras och om man har otur, blir sjuk av. Alltså bör man ta god vara på den. Ett sätt att göra det på är att förbereda huden för solen och se till så att man har ett bra skydd inifrån. Men det krävs att man börjar i tid, därav den här artikel redan nu, så här i Mars... ;)

Här kommer tips om de två mest kända sätten:
  • image541Betakarotenprodukter - enkelt uttryckt "färgar" de underhudsfettet, ger dig ett bättre skydd som gör att du inte blir så lätt röd och de gör även att du får en lite brunare, gyllen färg. Inom betakaroten så finns det en uppsjö av produkter, men den vanligaste och en av de första är: Maxosol. Det är en produkt som innehåller betakaroten + vitaminer och mineraler som fungerar som antioxidanter. Dessa skyddar huden inifrån. Den här produkten har även visat sig bra för många med soleksem.
Man skall börja äta ex. Maxosol helst 2 månader innan man skall ut i solskenet. Vilket betyder att man gärna kan börja redan nu!
  • image540Imedeen Tan Optimizer - en produkt som stimulerar melaninbildningen i huden. Melaninet är det som "gör" oss bruna. Det aktiveras av solen och blir vårt skydd. Men i många fall, och speciellt för oss här uppe i norden så har vi inte så mycket melanin eller så är det slött. Då kan det vara en bra idé att äta en sån här tablett. Den sätter igång melaninproduktionen och det märker man av genom att man får en jämnare och brunare färg. Dessutom sitter den bättre än en solbränna som du hjälpt med betakaroten, eftersom den här stimulerar kroppens egna bruna färg. De som har svårt att bli bruna upplever att det blir mycket lättare och de som mest bara brukar bli röda de kan faktiskt också få lite färg med den här produkten. Fråga min kompis, hon åt den här förra sommaren och hon fick för typ första gången i sitt liv lite brun färg istället för grisskär ;) Sen upplever många att de har lättare att bli bruna på ställen de inte brukar få så bra färg på, som ex. benen... (Den här produkten har omnämnts i flera modetidningar här i Sverige.)
Imedeen Tan Optimizer skall man börja äta minst 1 månad innan. Sedan för att få ett bra resultat är det bra om man äter under och efter också. Så, planerar du tex. en resa i början av juni så ät gärna både maj, juni och gärna juli! Uppdaterat: Imedeen Tan Optimizer ligger på 60 kapslar för 459:- och räcker då två månader.

Själv har jag bara provat Imedeen och den fungerar superbra! Hoppas ni har fått lite tips. OCH glöm inte att ni ändå måste använda solkräm! (Det kommer ett inlägg med tips om naturliga solkrämer närmre sommaren.)

Bilder:
Medtech Pharma, Imedeen

Vad tycker du?
Postat av: Sunshine_85

Åhå! Jag tänkte på Imedeen igår och tänkte fråga dig om det! Men behövs ju inte nu ;P

2007-03-19 @ 11:34:10
Postat av: Anonym

Hehe, är det mig du skriver om? ;)

2007-03-19 @ 11:35:18
Postat av: Sunshine_85

Namnet försvann... :/

2007-03-19 @ 11:35:47
Postat av: Danwei

Nu blev jag nyfiken på Imedeen. Hur mycket kostar ett paket och hur länge räcker det? Jag ser fram emot inlägget om solkrämer senare när det börjar bli mer aktuellt! :)

Postat av: Lalisen

Sunshine_85: Jääs my dear. I was thinking of you! Din lilla härligt grisskära människa ;P

Danwei: Har nu uppdaterat inlägget med priser ;)

2007-03-20 @ 00:09:15
URL: http://lalisen.blogg.se

Skriv något gulligt här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback