Tips på naturlig hudvård - Iris

image574
Jag tänkte tipsa om en kräm i lite mer åt budgetklassen för dig som är intresserad av att hitta ett bra naturligt alternativ till huden! Jag har nu testat Weledas Iris fuktighetskräm i ca. 2 mån. Trots tidigare motvilja mot doften på den här krämen är jag nu böjd att erkänna att den är bra. Riktigt bra. Iris-serien är till för alla hudtyper, men själv har jag en blandad hy och den här lättare varianten passade perfekt. Dryg, lätt och går in fort! 122:- kostar den i Weledas webshop. Och använder du den på rätt sätt, dvs. tar högst en ärta av krämen och värmer upp den snabbt mellan fingrarna och sedan ut i ansiktet, så borde den räcka 2-3 mån.

Varför välja naturligt? Den stora skillnaden mellan (de flesta) krämer som du hittar i häloskosten och andra krämer som du hittar i parfymerier, apoteket osv. är oljebaserna. I de vanliga krämerna är det mineralolja som är basen = en död olja som inte är naturlig utan lägger sig som ett täcke på huden och låter den inte andas. Molekylerna i den oljan är alldeles för stora för att de skall kunna tränga ner och göra någon nytta. Men i naturliga krämer däremot är det tvärtom. Där hittar du en naturlig oljebas på exempelvis mandel-, jojoba- eller avocadoolja. Det känner huden igen och kan ta emot!

Bild: Weleda

Vad tycker du?
Postat av: cassandra

Bra tips! jasså, det visste jag inte.. har du något bra tips på en billig med bra en-gångs mask till ansiktet ? :) Ha det bra! /.Cassandra

Postat av: Lalisen

Cassandra: Roligt om tipset är till nytta! Skall kolla upp det där med engångsmasken.. ;)

2007-04-04 @ 00:25:09
URL: http://lalisen.blogg.se
Postat av: lisbeth

Vill bara tipsa om man väljer hudvård som har blivit ekologiskt granskad och godkänd av en oberoende organisation så vet man med säkerhet att det inte ingår några kemikalier, konstgjorda konserveringsmedel eller syntetiska ämnen i produkterna. Brittiska Soil Association har de strängaste kraven i världen för ekologisk certifiering av hudvårdsprodukter. Leta efter deras logga på produkterna så kan du vara säker på att det inte bara är naturligt (med lite tillsatser ibland) utan att det verkligen är fritt från konstiga tillsatser. Ett av de få hudvårdsmärkena som uppnått certifiering hos Soil Association är Essential Care. Deras produkter finns att köpa på www.ekohygien.se.

2007-11-21 @ 21:20:36
URL: http://www.ekohygien.se
Postat av: Conradnikita

Very resourceful, thank you dave

2010-01-27 @ 11:22:54
URL: http://conradnikita.blogspot.com

Skriv något gulligt här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Jag tycker:

Trackback